'Ajax-supporter' Seys reageert: 'Was niet de enige speler die filmde'

'Ajax-supporter' Seys reageert: 'Was niet de enige speler die filmde'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 20:41ma 27-01-2020 om 20:41

De bij RKC Waalwijk vertrokken Dylan Seys heeft maandag een contract getekend bij Excelsior Moeskroen. De aanvaller tekende tot de zomer van 2021. Zijn contract bij RKC werd ontbonden.

Dat Seys is vertrokken bij RKC was voor alle partijen het beste. Hij had een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie, maar verdween daarna uit de basis en werd in verband gebracht met relletjes. Seys zou overhoop liggen met de technische staf, te zwaar zijn en daarnaast kwam hij in opspraak vanwege een filmpje op Instagram.

Daarin was te zien hoe Seys tijdens het thuisduel met Ajax meezong met liedjes van de Amsterdamse fans. De video werd snel offline gehaald, maar toen was het al te laat. Vanaf dat moment waren de RKC-fans helemaal klaar met hem. "Gedragsproblemen? Geen idee waar dat vandaan komt. Ik speel altijd voor het team. Jammer dat zoiets geschreven werd", citeert Het Nieuwsblad Seys.

"Overgewicht? Vorig seizoen was ik vier kilo te zwaar, dit seizoen niet. Een conflict met de trainer? We hebben altijd een goede band gehad. Die video op Instagram? Ik ben niet van gisteren hé. Ik zag in een gemengd vak met RKC- en Ajax-supporters, en was niet de enige speler die het uitvak filmde. Als dat al niet meer mag..."

RKC was klaar met Seys. "Ik hield het lang vol, maar de laatste maanden zochten ze mij echt. Het contract opzeggen, is dan ook meer van mijn kant gekomen. Ik heb twee mooie jaren gehad bij RKC, maar dan zonder respect opzij geschoven worden... Dat vind ik erg. Ik wilde een stap hogerop zetten met deze club maar op den duur was het er echt over."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws