Vermeulen: 'In de hiërarchie is Huntelaar een plaats gezakt bij Ajax'

Vermeulen: 'In de hiërarchie is Huntelaar een plaats gezakt bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 22:43ma 27-01-2020 om 22:43

In de voetbalpodcast van de NOS is Arno Vermeulen kritisch op het wisselbeleid van Ajax-trainer Erik ten Hag. Ten Hag koos zondag tegen FC Groningen verrassend voor Siem de Jong in de basis.

De Jong maakte in het Hoge Noorden totaal geen indruk. "Misschien kunnen we zeggen dat Ten Hag ook niet in allerbeste vorm is. Ik vind dat hij vorig jaar vaker van dit soort beslissingen heeft genomen", zegt Vermeulen. "De keuze voor Siem de Jong pakte heel verkeerd uit. Hij speelde niet goed. Dat gold ook voor Promes en Tadic, maar bij hem kijk je iets kritischer."

Vermeulen vindt het ook opvallend dat Huntelaar steeds zo laat wordt ingebracht. "Huntelaar maakte sinds hij terug is bij Ajax minimaal één goal tegen Groningen. Traoré kwam er eerst in en later pas Huntelaar. Toen werd het echt gevaarlijk. In de hiërarchie is Huntelaar een plaats gezakt ten faveure van Traoré."

"Dat loopt op z'n einde. Ik snap dat wel", zegt commentator Jeroen Elshoff. "Als je vooruit wil kijken moet je meer je pijlen richten op Traoré dan op Huntelaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws