Update: 'PSV en Spurs gaan transfer Bergwijn spoedig wereldkundig maken'

Update: 'PSV en Spurs gaan transfer Bergwijn spoedig wereldkundig maken'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 06:12di 28-01-2020 om 06:12

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 15:34di 28-01-2020 om 15:34

PSV heeft met Tottenham Hotspur een principeakkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. Daarmee staat niets de overstap van de 22-jarige aanvaller naar Londen nog in de weg, zo melden bronnen rond de Premier League-topclub aan De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant ontvangt PSV een bedrag van ruim dertig miljoen euro. Dat geld kunnen de Eindhovenaren goed gebruiken om zelf nog wat uit te richten op de transfermarkt. Met Patrick van Aanholt lijkt de gewenste linksback inmiddels hard op weg naar het Philips Stadion. Ook dreigt PSV opnieuw naast miljoenen uit de Champions League te grijpen.

Voor Bergwijn komt er een einde aan een paar onrustige dagen. Nadat uitlekte dat hij de overstap wil maken naar Tottenham, moest hij het ontgelden bij de fans van PSV. Die dachten dat de Oranje-international weigerde om nog in actie te komen voor de club in het duel met FC Twente (1-1). Zelf maakte hij in een video duidelijk dat hij toestemming had van trainer Ernest Faber.

Bergwijn zette zijn zinnen op een overstap naar de top van de Premier League. Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen had vorige week al een onderhoud met voorzitter Daniel Levy en manager José Mourinho. Afgelopen zomer liet de vleugelaanvaller de interesse van Sevilla en Ajax nog links liggen en tekende hij zelfs een verbeterd contract tot medio 2023.

De sterspeler van PSV was het niet eens met het ontslag van trainer Mark van Bommel in december, maar hield zich daarover op de vlakte, meldt De Telegraaf. Bergwijn speelde sinds 2011 voor PSV, dat hem oppikte uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd drie keer landskampioen en won één keer de Johan Cruijff Schaal.

Update: Ook Voetbal International maakt melding van een principeakkoord tussen PSV en Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn. Volgens het weekblad ontvangen de Eindhovenaren 32 miljoen euro, inclusief bonussen. De 22-jarige aanvaller traint dinsdag al niet meer mee bij PSV. De transfer wordt naar verwachting snel afgerond.

Update: De Bergwijn-soap nadert zijn ontknoping. PSV en Tottenham Hotspur gaan de deal dinsdag of woensdag al wereldkundig maken, laat het Eindhovens Dagblad weten. Beide clubs zijn het eens geworden over een transfersom van circa 32 miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws