'Bewijsdrang zulke jongens gaat zeker een rol spelen in de titelrace voor Ajax'

'Bewijsdrang zulke jongens gaat zeker een rol spelen in de titelrace voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 13:48di 28-01-2020 om 13:48

Urby Emanuelson denkt dat door Ajax afgeschreven spelers een belangrijke rol kunnen spelen in de titelstrijd in de Eredivisie. Het FC Groningen-drietal Kaj Sierhuis, Django Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik liep zondag met succes het vuur uit de sloffen (2-1).

"De bewijsdrang van zulke jongens gaat zeker een rol spelen in de titelrace", zegt Emanuelson in De Telegraaf. Hij staat zelf volgende week met FC Utrecht tegenover Ajax. De linkspoot maakt wel een onderscheid tussen spelers die door de voordeur zijn vertrokken, zoals hijzelf, en zij die het niet gered hebben in de Johan Cruijff Arena.

"Als je de jongens van FC Groningen bekijkt, dan hebben zij niet écht een kans in het eerste gehad. Dan geeft tegen Ajax spelen wel extra motivatie", vertelt Emanuelson, die met Vaclav Cerny een ploeggenoot heeft in de Domstad die in hetzelfde schuitje zit. "Iedereen wil naar het niveau van Ajax en dan is dat duel voor clubs als FC Groningen en FC Utrecht een mooie graadmeter om te kijken waar je staat. Het is anders om tegen Ajax te spelen dan tegen AZ."

Na de nederlaag van Ajax bij Groningen bedraagt de voorsprong op nummer twee AZ nog drie punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws