Crystal Palace-fans belonen 'herrijzenis' Riedewald met eervolle onderscheiding

Crystal Palace-fans belonen 'herrijzenis' Riedewald met eervolle onderscheiding

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 15:49di 28-01-2020 om 15:49

Jaïro Riedewald heeft zijn verrassende 'wederopstanding' bij Crystal Palace bekroond met een eervolle onderscheiding. De 23-jarige Haarlemmer is door supporters van The Eagles benoemd tot speler van de maand januari, heeft de club dinsdag bekendgemaakt.

Riedewald kwam in 2017 met Frank de Boer mee, maar speelde na het ontslag van zijn landgenoot een bijrol op Selhurst Park: tussen 14 april 2018 en 7 december 2019 kwam hij zelfs tot geen enkele Premier League-minuut. De afgelopen weken is het echter razendsnel gegaan. Voor de jaarwisseling kwam Riedewald al in de ploeg en in januari speelde hij als linksback in alle vijf de wedstrijden in competitie- en FA Cup-verband.

Die ontwikkeling is ook de Crystal Palace-supporters niet ontgaan. De drievoudig Oranje-international kreeg 38 procent van de stemmen in de maandelijkse verkiezing: doelman Vicente Guaita (32 procent) moet zich tevredenstellen met het zilver, centrale verdediger James Tomkins (acht procent) volgt op gepaste afstand als derde.

Riedewald is opgetogen met de prijs. "Ik ben er lange tijd uit geweest, maar het is mooi dat ik nu een reeks wedstrijden achter elkaar kan spelen", reageert hij tegenover de clubsite. "Dit is een prachtig gebaar van de club en de fans."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws