De Mos (72) liet terugkeer in Eredivisie lopen: Het is goed zo

De Mos (72) liet terugkeer in Eredivisie lopen: "Het is goed zo"

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 06:59wo 29-01-2020 om 06:59

Aad de Mos onthult in Voetbal International dat hij de kans heeft laten liggen om terug te keren in de voetballerij. ADO Den Haag wilde hem aanstellen als opvolger van Fons Groenendijk, die in december opstapte. ADO koos uiteindelijk voor Alan Pardew.

De Mos traint al sinds 2010 geen club meer en is vandaag de dag analist. ADO wilde hem graag terughalen. "In december appte Kees Jansma mij vanuit China", vertelt De Mos in het weekblad. "Of ik er iets voor voelde trainer van ADO Den Haag te worden. Maar ik begin er niet meer aan. Het is goed zo."

De Mos is tevreden met zijn huidige leven. "Ik leef nu als koning in Frankrijk met één permissie: dat ik gezond blijf. Het leven dat ik de laatste tien jaar leid, laat ik niet meer los. Ik heb mijn vrijheid en haal de krenten uit de pap."

De 72-jarige De Mos werkte bij onder meer Ajax en PSV. Met KV Mechelen won hij ten koste van Ajax de Europa Cup ll. De Mos boekte in België successen en stond in Nederland niet alleen aan het roer bij Ajax en PSV, maar ook bij Vitesse en Sparta. Na de degradatie van laatstgenoemde club stopte hij als trainer. De Mos werkte verder in Japan, de Emiraten, Griekenland, Duitsland en Spanje. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

De Mos was een betere optie geweest dan Pardew

(850 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws