'Vitesse wil Schreuder bij Hoffenheim verlossen van overbodige Brenet'

'Vitesse wil Schreuder bij Hoffenheim verlossen van overbodige Brenet'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 10:40wo 29-01-2020 om 10:40

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 11:10wo 29-01-2020 om 11:10

Joshua Brenet staat op het punt om terug te keren op de Nederlandse velden. Vitesse zou nadrukkelijk in de race zijn om de back op huurbasis naar Arnhem te halen.

De Gelderlander maakt woensdagochtend melding van de vermeende interesse van de Arnhemmers. Vitesse zit al vaker dit seizoen in de defensieve problemen achterin, met name op de backpositie, en zien in hem dus de ideale versterking, daar de oud-PSV'er zowel op de links- als rechtsbackpositie goed uit de voeten kan. 

Brenet genoot zijn jeugdopleiding bij Roda JC, maar beleefde zijn grote doorbraak bij PSV. Dat leverde hem in 2018 een transfer op naar de Bundesliga, waar hij bij TSG Hoffenheim tekende. Dit seizoen komt hij amper aan de bak in Duitsland. Trainer Alfred Schreuder ziet het niet zitten in zijn landgenoot. "Ik heb liever een linkspoot op links", zei hij een tijdje terug tegen Kicker. "Het probleem is dat Pavel Kaderabek erg goed is. Hij speelt bijna altijd. Ik zie geen reden om dat te veranderen."

Eerder maakte Hoffenheim al bekend dat Brenet mag vertrekken, net als Robert Žulj en Philipp Ochs, die eveneens achter zijn gebleven in Duitsland. "Zij kunnen alle drie natuurlijk niet tevreden zijn met hun sportieve situatie en willen graag verandering zien", zei technisch directeur Alexander Rosen destijds. "Voor bepaalde spelers bestaat al concrete belangstelling, dus het zou niet logisch zijn om ze onder deze omstandigheden mee te nemen op trainingskamp."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws