'We gaan er alles aan doen om play-offs voor Eredivisie-promotie te halen'

'We gaan er alles aan doen om play-offs voor Eredivisie-promotie te halen'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 12:23wo 29-01-2020 om 12:23

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 12:26wo 29-01-2020 om 12:26

Marinus Dijkhuizen volgt bij Excelsior de ontslagen Ricardo Moniz op. Dijkhuizen weet hoe het is om door een club aan de kant gezet te worden. Hij maakte het mee bij Brentford en SC Cambuur.

"Nu volg ik Ricardo Moniz op, na een situatie die ik zelf helaas ook heb meegemaakt. Ik moest heel snel beslissen. Met ingang van het nieuwe seizoen starten had ik idealer gevonden, maar Excelsior had er de voorkeur voor dat ik nu zou instappen. Dat snap ik ook, vanwege de lange termijn", vertelt Dijkhuizen op de clubsite van Excelsior. "Ik vind het niet prettig om FC Utrecht midden in het seizoen te verlaten, maar desondanks heb ik voor mijn ambitie gekozen."

Dijkhuizen komt over van FC Utrecht en was daar assistent-trainer en videoanalist. Toen de mogelijkheid voorbijkwam om weer hoofdtrainer te worden hoefde hij niet lang na te denken. "Natuurlijk zullen de verwachtingen hoog zijn, zeker omdat ik de vorige keer na een half jaar promoveerde met Excelsior. De situatie is nu echter totaal anders. Destijds was het mijn eerste kans als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Voetballend had Jon Dahl (Tomasson, red.) het bovendien al goed neergezet."

"Aan het begin van dit seizoen waren de verwachtingen veel hoger dan destijds. Excelsior moest – na vijf jaar Eredivisie – promoveren, maar dat blijkt lastig waar te maken. We gaan er nu alles aan doen om de play-offs te halen. Die doelstelling lijkt me duidelijk. Die play-offs zijn ook anders dan in 2014, je moet nu drie rondes zien te overleven. Ik denk echter dat er genoeg potentie in de groep zit, dus ik heb zin om vandaag aan deze klus te beginnen."

Moniz werd dinsdag ontslagen na de 2-1 nederlaag tegen Jong PSV van maandag.

Poll

Dijkhuizen brengt Excelsior naar de Eredivisie

(357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws