Van Leeuwen: 'FC Twente was drie keer heel dicht bij de komst van een speler'

Van Leeuwen: 'FC Twente was drie keer heel dicht bij de komst van een speler'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 12:51wo 29-01-2020 om 12:51

Technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente kan nog niet zeggen of er voor het einde van de transferperiode nog spelers gepresenteerd gaan worden in Enschede. Zijn club zit in een lastige situatie, beseft hij.

Twente huurde Noa Lang en Giovanni Troupée, maar krijgt er mogelijk nóg een speler bij. Al kan Van Leeuwen niets beloven. "We willen alleen spelers die ons significant beter maken. En dat kan bijvoorbeeld een aanvaller zijn, maar ook een verdediger", vertelt hij aan TC Tubantia.

"We zijn nog steeds bezig. Er staan dingen uit, maar ik kan niet zeggen hoe de zaken er over een paar uur voorstaan. Wij zijn bijvoorbeeld in deze window drie keer heel dichtbij een overgang van een speler geweest en op het moment dat we dachten dat we beet hadden, kwam er toch nog een club uit een grotere competitie op de proppen."

Van Leeuwen krijgt regelmatig makelaars op de stoep. "Maar wij hebben duidelijk gemaakt dat we geen zeventienjarig talent willen hebben, of spelers zonder ritme. En toch krijg je doodleuk allerlei namen door van jongens die anderhalf jaar geen wedstrijd hebben gespeeld. Het gevolg is dat er voor middelmatige spelers die wel op de markt zijn enorme bedragen worden gevraagd. Schaarste drijft immers de vraagprijs op."

Poll

Heeft Twente nog versterkingen nodig?

(1190 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws