Update: Bakker krijgt goed nieuws en mag hopen op Ligue 1-debuut voor PSG

Update: Bakker krijgt goed nieuws en mag hopen op Ligue 1-debuut voor PSG

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 20:33wo 29-01-2020 om 20:33

Laatste update: maandag 3 februari 2020 om 21:04ma 03-02-2020 om 21:04

Mitchel Bakker heeft zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Paris Saint-Germain gemaakt. De bij Ajax opgeleide linksback mocht woensdagavond invallen tijdens het bekerduel met derdedivisionist Pau FC.

Bakker bezegelde in januari 2019 zijn deal met PSG en kwam afgelopen zomer definitief over. Sindsdien was het wachten op een kans in het eerste elftal: alleen tijdens het Coupe de la Ligue-duel met Le Mans FC op 18 december mocht hij op de bank plaatsnemen. Woensdagavond was het grote moment echter daar, aan de voet van de Pyreneeën: Bakker mocht in de slotfase invallen voor Colin Dagba.

Op dat moment had PSG – zonder Neymar en met Ángel Di María en Kylian Mbappé op de bank – het verschil al gemaakt tegen de nummer vier van het Championnat National: Leandro Paredes zorgde voor rust voor de 0-1 en Pablo Sarabia zorgde kort na de rust voor 0-2. PSG hield deze voorsprong ook na de entree van Bakker vast en staat nu in de kwartfinale van de Coupe de France.

Zijn officiële debuut is voor de in Purmerend geboren verdediger mogelijk de opmaat naar nóg meer moois. Zijn contract in Parijs loopt nog door tot 2023.

Update: Mitchel Bakker mag hopen op zijn debuut voor PSG in de Ligeu 1. De in de zomer van Ajax overgekomen linksback zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor een competitieduel van de Franse grootmacht. De Nederlander lijkt daarmee bezig aan een opmars bij PSG, waarvoor hij onlangs in het bekeertoernooi zijn officiële debuut maakten. Bakker gaat dinsdagavond met PSG op bezoek bij FC Nantes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws