'VVV wil Duitse enclave uitbreiden en laat oog vallen op defensieve middenvelder'

'VVV wil Duitse enclave uitbreiden en laat oog vallen op defensieve middenvelder'

30-01-2020 12:23
33

VVV-Venlo zoekt nog naar een verdediger en een middenvelder, maar heeft voor die laatste positie een versterking op het oog. Patrick Erras, een 25-jarige Duitser, staat hoog op het lijstje om de Venlose gelederen te komen versterken.

Erras, die volgens De Limburger 'een belangrijke kandidaat is' voor de vacante positie als middenvelder bij VVV, staat op dit moment onder contract bij 1. FC Nürnberg. Bij die club, die actief is op het tweede niveau in Duitsland, is de defensief ingestelde middenvelder op een dood spoor geraak.

VVV denkt dan ook dat het Erras en Nürnberg uitkomst kan bieden. De 25-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2020, waardoor een eventuele transfersom voor Erras laag zal uitvallen voor de Venlonaren.

De Duitser, die door de regionale krant wordt beschreven als een 'fysiek sterke middenvelder met defensieve kwaliteiten', kan bij VVV een aantal landgenoten gaan begroeten. Zo staan er met Nils Röseler, Chris Kum, Steffen Schäfer, Thorsten Kirschbaum, Tobias Pachoník, John Yeboah en Richard Neudecker al zeven Duitsers onder contract in Venlo.