'Groningen toch akkoord met Sierhuis-transfer ter waarde van vier miljoen euro'

'Groningen toch akkoord met Sierhuis-transfer ter waarde van vier miljoen euro'

30-01-2020 23:44 Laatste update: 31-01-2020 00:00
160

FC Groningen stemt toch in met een transfer van Kaj Sierhuis naar Stade Reims. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond laat. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft het licht toch op groen gezet voor een transfer.

Naar verluidt tekent Sierhuis een contract voor 4,5 seizoen in Frankrijk. Fledderus twijfelde in eerste instantie om mee te werken aan een transfer van Sierhuis, aangezien er met de naderende deadline nog maar weinig tijd over is om een nieuwe spits binnen te halen.

Sierhuis wilde echter graag de overstap naar de nummer elf van de Ligue 1 maken, waardoor Fledderus alsnog bereid was om mee te denken. Technisch directeur Marc Overmars van Ajax bereikte een akkoord met Reims, maar in eerste instantie hield Fledderus de transfer tegen. De technisch directeur van Groningen is uiteindelijk alsnog ingestemd met de transfer.

Stade Reims heeft vier miljoen euro over voor Sierhuis, die dolgelukkig is met zijn transfer naar Frankrijk. Hoe Ajax en Groningen de transfersom verdelen is nog niet bekend. Sierhuis wordt vrijdag medisch gekeurd in Reims.