Betere PSV-tijden voorspeld: 'Fases voor Ajax en PSV waarin ze veel titels pakken'

Betere PSV-tijden voorspeld: 'Fases voor Ajax en PSV waarin ze veel titels pakken'

31-01-2020 07:22 Laatste update: 08:57
27

Jan Kromkamp is verrast door het moddergooien binnen en rond PSV. De voormalig rechtsback van de Eindhovenaren hoopt dat de Eindhovenaren snel de rijen weten te sluiten, met de topper tegen Ajax voor de boeg.

"Ik heb nog nooit zoveel ellende naar buiten zien komen als nu gebeurt. Bij een normaal gemoedelijke en rustige club. Heel erg jammer. Dit hoort niet bij de club", steekt Kromkamp in De Telegraaf van wal over de crisis in Eindhoven.

Kromkamp werd zelf in 2008 landskampioen met PSV. "Toen speelde er ook van alles, met spelersmakelaars en weet ik het allemaal nog meer. Dat is toen allemaal intern gebleven, om het kampioenschap niet in gevaar te brengen. Nu zie je dat ook oud-spelers over elkaar heen vallen. Dan denk ik: jeetje man, dit is toch niet te geloven? Maar wat is waarheid?"

Kromkamp beseft dat PSV voor een hels karwei staat, zondag in Amsterdam. Hij ziet golfbewegingen. "Op dit moment heeft Ajax een fantastisch elftal, maar ook de ploeg van destijds was met Klaas-Jan Huntelaar, Jaap Stam, Edgar Davids, Wesley Sneijder en John Heitinga een heel goed Ajax. Deze clubs hebben altijd fases waarin ze heel veel kampioenschappen op rij pakken. Zoals het Ajax van Frank de Boer en het PSV van Phillip Cocu eerder presteerden."

"De situatie van nu is gewoon waardeloos bij PSV. Dit is een verloren jaar. Je moet hopen sportief in beter vaarwater te kunnen komen en langzaam bouwen richting volgend seizoen", besluit Kromkamp.