Barça verrast en strikt peperdure Portugese aanvaller voor nieuwe seizoen

Barça verrast en strikt peperdure Portugese aanvaller voor nieuwe seizoen

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 12:35vr 31-01-2020 om 12:35

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 12:57vr 31-01-2020 om 12:57

FC Barcelona heeft zich voor komende zomer versterkt met een nieuwe aanvaller. Francisco Trincão komt over van SC Braga, zo maakt de Spaanse kampioen op Deadline Day bekend.

Barça betaalt 31 miljoen euro voor de Portugese jeugdinternational, die een contract tot de zomer van 2025 tekent in Camp Nou. Trincão is een twintigjarige vleugelaanvaller, die ook als schaduwspits uit de voeten kan. Hij drukt bij Braga steeds nadrukkelijker zijn neus aan het venster. Hij kwam dit seizoen tot elf duels in de Portugese Primeira Liga, waarvan vier als basisspeler. Daarin was hij goed voor twee goals en twee assists.

De Catalanen lijken in Trincão vooral een versterking voor de toekomst te zien. Hij was naar verluidt ook in beeld bij Juventus. 'Hij is een snelle en behendige speler, die een geweldige techniek met zijn linkerbeen heeft. Hij heeft een goede visie op het spel, levert makkelijk assists en heeft een goed schot', zo stelt Barça zijn aanwinst voor. In eigen land wordt Trincão vergeleken met zijn illustere landgenoot Cristiano Ronaldo, al speelt hij zelf liever vanaf rechts.

Trincão maakte al veel indruk in de Portugese jeugdelftallen. Zo werd hij met Portugal O19 Europees kampioen en groeide hij uit tot topscorer van dat toernooi. Barça heeft een transferclausule van vijfhonderd miljoen euro in zijn contract opgenomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws