Vitesse presenteert Noorse jeugdinternational: 'Ik voel kriebels in mijn buik'

Vitesse presenteert Noorse jeugdinternational: 'Ik voel kriebels in mijn buik'

31-01-2020 15:08
20

Vitesse heeft zich definitief versterkt met Filip Möller Delaveris. De negentienjarige vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK. Hij tekende vrijdag in het Gelredome een contract voor drieënhalf jaar.

Delaveris is een Noors jeugdinternational. In 2018 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal bij Odds BK. Voor die club kwam hij het afgelopen seizoen tot vijftien competitieduels, waarin hij drie keer scoorde. "Ik voel kriebels in mijn buik, want het is voor mij als een droom die uitkomt", reageert de aanvaller op de clubsite.

"Ik heb enorm veel zin om voor Vitesse te gaan spelen. Daarnaast denk ik dat de Nederlandse competitie, met de aanvallende speelstijl, mij goed ligt", vertelt Delaveris. "Ik hou ervan om dribbels te maken en probeer mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep."

Volgens technisch directeur Marc van Hintum is Delaveris een veelzijdige speler. "Hij heeft diepte in zijn spel en heeft een goede passeeractie in huis. Het is een talent, dat we hebben gehaald met het oog op de toekomst. We willen hem langzaam brengen en hebben hem daarom al in de winter gehaald. Hoewel Filip ook vanaf de rechterflank kan spelen, zien we hem vooral als linksbuiten. Ondanks dat hij pas 19 jaar is geworden, is hij fysiek al behoorlijk sterk."

Delaveris is de tweede Noorse aanwinst van Vitesse. Eerder werd middenvelder Sondre Tronstad ook voor drieënhalf jaar vastgelegd. De Arnhemmers staan ook op het punt om de komst van Joshua Brenet af te ronden.