Hulp uit onverwachte hoek: 'Jeremain vertelde dat Feyenoord serieus was'

Hulp uit onverwachte hoek: 'Jeremain vertelde dat Feyenoord serieus was'

Feyenoord heeft bij het binnenhalen van Oghuzan Özyakup hulp uit onverwachte hoek gekregen. Jeremain Lens vormde een belangrijke tussenpaus bij de overgang van de Turks international.

De Rotterdammers wisten afgelopen transferperiode te verrassen door Özyakup op huurbasis naar Rotterdam te halen. Daarbij speelde Lens een belangrijke rol in de transfer. "Jeremain ken ik natuurlijk al heel lang, sinds AZ eigenlijk een beetje. We zaten bij elkaar op school en hij was wat ouder. Ik zie hem als een grotere broer van mij. Hij wist ervan dat ik eventueel een half jaar ergens anders zou willen voetballen als alles zou kloppen", vertelt Özyakup voor de camera van FOX Sports.

Toen ging het balletje vrij snel rollen, erkent de middenvelder. "Toen kwam de interesse van de trainer, zij kennen elkaar goed. Eerlijk gezegd dacht ik er niet over na. Toen Jeremain mij vertelde dat Feyenoord serieus was, zei ik: Jeremain, ik laat het aan jou over, Jeremain ik wil." Özyakup moest wel wat salaris inleveren om voor Feyenoord te gaan spelen, maar had dat ervoor over richting het EK 2020. "Financiën waren op dit moment niet belangrijk voor mij. Gelukkig zijn, goed en vrij voetballen is ook erg belangrijk, dat heb ik inmiddels wel geleerd", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s