Oud-PSV'er Brenet weer te bewonderen op Nederlandse velden: Vitesse slaat toe

Oud-PSV'er Brenet weer te bewonderen op Nederlandse velden: Vitesse slaat toe

31-01-2020 17:03 Laatste update: 17:45
35

De langverwachte deal tussen Hoffenheim en Vitesse is op Deadline Day eindelijk afgerond. Joshua Brenet keert op huurbasis terug in de Eredivisie.

De transfer hing al langere tijd in de lucht, maar Vitesse maakt vrijdagmiddag dan eindelijk officieel melding van zijn komst: Brenet is speler van Vitesse. De oud-speler van PSV wordt het komende half jaar gehuurd van TSG Hoffenheim, waar hij op een dood spoor was geraakt onder trainer Alfred Schreuder.

Vitesse en Brenet hebben elkaar gevonden en de verdediger die zowel op de links- als rechtsbackpositie uit de voeten kan, is verheugd over zijn transfer. "Ik ken Vitesse als een club waar het altijd lastig was om tegen te spelen. Vitesse staat voor verzorgd voetbal en beschikt altijd over een goede selectie. Dat is ook de reden dat ik nu voor Vitesse heb gekozen. Ik ben gewend om voor de prijzen te spelen", vertelt hij op de clubwebsite van de Arnhemmers. 

De oud-PSV'er werd mede door een aantal oud-teamgenoten naar Arnhem gelokt. "Vitesse heeft als doel om Europees voetbal te halen, voor die prijs ga ik alles geven. Het helpt dat ik vanuit vroeger al wat jongens ken, bijvoorbeeld Remko Pasveer, Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Tim Matavz. Ik kreeg dan ook gelijk een warm gevoel bij de club."

Technisch directeur Marc van Hintum is erg blij dat Vitesse er weer wat meer keuze bij heeft op de backposities. "Joshua is een speler die bij PSV al heeft bewezen wat zijn kwaliteiten zijn in de Nederlandse competitie. Hij moet de concurrentie op de backposities aangaan. Joshua kan op zowel de rechts- als linksbackpositie uit de voeten. Daarmee is ook de tot nog toe schaars bezette linksbackpositie weer dubbel bezet. We verhogen de onderlinge concurrentie, dat hoort bij topsport", besluit hij.