Van Basten houdt slag om de arm: 'Altijd respect hebben voor tegenstander als PSV'

Van Basten houdt slag om de arm: 'Altijd respect hebben voor tegenstander als PSV'

31-01-2020 17:50
15

Marco van Basten moet het nog maar eens zien dat Ajax komende zondag PSV gemakkelijk aan de kant schuift. De analist meent dat je de Eindhovenaren nooit mag onderschatten, zelfs niet nu het rommelt binnen de club.

Van Basten blikt tegenover NHSport vooruit op het treffen met PSV. "Ajax is natuurlijk nu in een situatie waarin je eigenlijk verwacht dat ze winnen. Alhoewel ik altijd wel bevreesd ben voor de kat in het nauw, in dit geval PSV. Ze hebben net een nieuwe speler erbij gekregen, een goede linksback. Wat dat betreft denk ik wel dat ze geholpen worden", vertelt hij. "Ajax is de bovenliggende partij. Maar als je kijkt naar de aflopende wedstrijden was Ajax ook niet heel indrukwekkend."

De analist van FOX Sports vlakt de krachten die loskomen in zo'n wedstrijd bij PSV zeker niet uit. "Je moet het eerst maar eens zien, PSV is toch een geduchte tegenstander. Ik blijf het liefste meestal voorzichtig. Als je echt voor geld inzet, zou ik het wel op Ajax doen. Je moet toch altijd wel respect hebben voor een tegenstander als PSV. Het is in het verleden ook vaak genoeg gebeurd dat PSV in Amsterdam wist te winnen, terwijl iedereen dat Ajax de bovenliggende partij zou zijn", besluit de Utrechter.