Update: Locadia zet voet op Amerikaanse bodem en gaat werken met Jans

Update: Locadia zet voet op Amerikaanse bodem en gaat werken met Jans

31-01-2020 19:01 Laatste update: 03-02-2020 09:30
32

Jürgen Locadia keert per direct terug bij Brighton & Hove Albion. Dat maken Brighton & TSG Hoffenheim, de club die hem afgelopen zomer huurde, bekend via de officiële kanalen.

Het is niet bekend of het terughalen van Locadia iets te maken heeft met een mogelijke transfer naar Amerika. Naar verluidt wil het Amerikaanse FC Cincinatti hem per direct halen. Brighton meldt niets over een transfer.

Locadia werd afgelopen zomer door Hoffenheim-transfer Alfred Schreuder naar Duitsland gehaald. De oud-aanvaller van PSV begon matig, maar kreeg daarna de smaak te pakken. Hij scoorde vier keer in elf competitiewedstrijden.

Volgens eerdere berichten is Locadia hard op weg naar Amerika, maar daar melden beide clubs dus (nog) niets over. Locadia speelde dit seizoen al voor Brighton en Hoffenheim, waardoor hij dit seizoen niet voor een andere club uit Europa uit mag komen. Hij mag wel in actie komen voor een Amerikaanse club.

Update: De verwachting is dat Locadia de transfer naar FC Cincinatti gaat maken. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant vliegt de oud-spits van PSV zondag naar Amerika. Daar wordt hij medisch gekeurd. Het ED rekent erop dat Locadia door Brighton verhuurd gaat worden aan Cincinatti.

Update: Jürgen Locadia vervolgt zijn carrière in de Major League Soccer. Maandagochtend zette de Nederlandse aanvaller voet op Amerikaanse bodem om zijn transfer naar FC Cincinatti af te ronden. Bij de club is Ron Jans hoofdtrainer en Gerard Nijkamp technisch directeur. Locadia komt over van Brighton & Hove Albion, dat hem in de eerste seizoenshelft verhuurde aan 1899 Hoffenheim.