Bliksemtransfer naar FC Groningen voor Redan: 'Ik wist vanochtend nog van niets'

Bliksemtransfer naar FC Groningen voor Redan: 'Ik wist vanochtend nog van niets'

31-01-2020 21:31
13

De bevestiging vanuit Groningen en Berlijn moet nog komen, maar Daishawn Redan draait er niet omheen: de jeugdinternational van Oranje zal Hertha BSC tijdelijk verruilen voor FC Groningen. De transfer kwam in een razend tempo tot stand, vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

Vrijdagochtend begon hij echter nietsvermoedend aan de training namens Hertha BSC. "Ik wist nog van niets", aldus Redan. Hertha liet hem weten dat er een huurverzoek vanuit Groningen binnen was gekomen. "Ze deden me een mooie aanbieding en Groningen is een mooie club. Daarom hoefde ik niet lang na te denken."

Redan wil weer regelmatig aan spelen toekomen: afgelopen zomer verruilde hij de Chelsea-jeugd voor het eerste van Hertha BSC, maar sindsdien kwam hij tot slechts twintig Bundesliga-minuten. "Ik zat bij Hertha bij de eerste selectie, trainde ook altijd mee. Maar de wedstrijden speelde ik met het tweede. Ik wil nu gewoon veel wedstrijden voetballen", klinkt het. "Ik wil de mensen laten zien dat Daishawn Redan nog bestaat."

Redan keert na het seizoen in principe terug bij Hertha, waar hij nog vastligt tot medio 2024. Tot die tijd moet hij Kaj Sierhuis doen vergeten in Groningen: de spits is op weg naar Stade Reims.