Sun: Spurs stuit op 'home grown'-regel van UEFA, pech voor ADO en Twente

Sun: Spurs stuit op 'home grown'-regel van UEFA, pech voor ADO en Twente

01-02-2020 00:31
7

Tottenham Hotspur-talent Troy Parrott werd volgens The Sun begeerd door ADO Den Haag en FC Twente, maar is toch in Noord-Londen gebleven. Volgens de Engelse tabloid heeft een en ander te maken met één 'home grown player'-passage in de UEFA-reglementen.

Aangezien Tottenham actief is in de Champions League, moet het een minimaal aantal home grown players – spelers die minstens twee jaar in de jeugdopleiding hebben doorgebracht – in de selectie hebben. De in Ierland geboren Parrott tekende zijn contract bij Tottenham op 4 februari 2018, de dag waarop hij zijn zestiende verjaardag vierde.

Als hij eind januari zou vertrekken – naar bijvoorbeeld Den Haag of Enschede – zouden zijn 'opgebouwde' jaren bij Tottenham komen te vervallen: in dat geval zou hij pas als home grown player gelden, wanneer hij nog eens twee aaneengesloten jaren bij Spurs zou spelen. Volgens The Sun wilde Tottenham dit risico niet lopen en heeft het daarom besloten om Parrott binnenboord te houden.

Op 4 februari wordt de jonge spits – die op 7 december zijn Premier League-debuut maakte tegen Burnley – achttien en viert hij zijn tweejarig jubileum bij Tottenham. Dan geldt hij ook als home grown player.