Van Ginkel staat open voor derde periode bij PSV: 'Kan zeker optie zijn'

Van Ginkel staat open voor derde periode bij PSV: 'Kan zeker optie zijn'

01-02-2020 14:32 Laatste update: 18:30
96

Marco van Ginkel ziet een terugkeer naar PSV in de zomer zitten. Volgens de 27-jarige middenvelder van Chelsea, die in de zomer uit zijn contract loopt, is dat nu echter nog niet aan de orde, aangezien hij nog niet fit is.

Van Ginkel staat al bijna twee jaar buitenspel door een zware knieblessure. Een infectie na een kruisbandblessure wierp hem ver terug. "Het zijn een beetje ups-and-downs", vertelt hij aan Ziggo Sport. "Ik ben een persoon die nooit opgeeft. Ik doe mijn best om beter te worden, jammer genoeg ben ik daar nog steeds mee bezig."

Van Ginkel hoopt over een aantal maanden weer wedstrijden te kunnen spelen. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Chelsea, maar hij sprak nog niet met manager Frank Lampard over zijn toekomst. "Ik heb nog wel een optie voor twee jaar, dat wordt de komende maanden afwachten. Natuurlijk ga je wel nadenken wat voor jezelf uit de bus komt."

Een transfervrij vertrek behoort tot de mogelijkheden. "Chelsea heeft mij altijd ondersteund. Het is moeilijk om gratis de deur uit te lopen, maar aan de andere kant verloopt mijn contract. Het zou ook van hun kant afgelopen kunnen zijn", stelt de achtvoudig Oranje-international. "Misschien verlengen ze mijn contract en verhuren ze mij daarna. Dat zou logischer zijn dan gelijk bij Chelsea aansluiten als ik weer fit ben."

Van Ginkel heeft er vertrouwen in dat hij terugkomt op niveau. Mogelijk dus in Eindhoven. "PSV heeft een speciale plek in mijn hart. Ik volg ze wekelijks. Ik heb ook nog contact met mensen bij de club. Het is lastig om te zien dat het nu moeilijk gaat. Ik lees weleens dat mensen willen dat ik terug kom en dat is leuk om te horen. PSV zou zeker een optie kunnen zijn in de toekomst."