Uitblinkende Fernandes kan Man United niet behoeden voor nieuw puntenverlies

01-02-2020 20:40 Laatste update: 20:33
31

Manchester United heeft dit seizoen voor de zestiende keer punten verspeeld. Het kwam thuis niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen Wolverhampton Wanderers, dat hetzelfde aantal punten heeft. Bij Man United maakte Bruno Fernandes zijn debuut.

Manchester United - Wolverhampton 0-0
Ole Gunnar Solskjaer besloot Fernandes, waar 55 miljoen euro voor is betaald, meteen op te stellen tegen Wolverhampton. De Portugees kon niet scoren, maar was wel dreigend. United was in de eerste helft een klasse beter dan Wolverhampton, dat overeind wist te blijven. De ploeg moest het vooral hebben van counters en de snelheid van Adama Traoré.

Wolverhampton liet in de tweede helft een aantal keren de tanden zien en hoopte op een strafschop na hands van Aaron Wan-Bissaka, maar kreeg niets. Fernandes was nog dicht bij de 1-0 voor United, maar zag zijn vrije trap gekeerd worden door landgenoot Rui Patrício. Solskjaer wisselde aanvallend, echter haalde dat niets uit.

Fernandes kroonde zich in zijn eerste wedstrijd direct tot uitblinker. Het kan haast niet anders dan dat United met zijn komst meer punten gaat pakken.

Liverpool - Southampton 4-0
Liverpool had het lang lastig tegen Southampton, maar de ploeg van Jürgen Klopp rekende na de rust af met de nummer elf van de Premier League. Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson en Mohamed Salah zetten uiteindelijk de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Liverpool heeft ook Southampton aan de zegekar gebonden en komt daarmee op 73 punten uit 25 Premier League-wedstrijden dit seizoen. De geoliede machine van Klopp had het lang lastig op Anfield, maar ontdeed zich in de tweede helft van Southampton. Oxlade Chamberlain opende de score al na twee minuten spelen in de tweede helft: hij trok naar binnen vanaf de linkerkant van het veld en vuurde raak in de korte hoek.

Toen de ban eenmaal gebroken was voor de thuisploeg was er geen houden meer aan voor Southampton. Niet veel later was het Henderson die van dichtbij de 2-0 achter Southampton-keeper Alex McCarthy schoot na goed voorbereidend werk van Roberto Firmino. Vervolgens maakte Salah de 3-0 na een goede rush langs de rechterkant van het veld. Hij stiftte de bal vervolgens subtiel langs McCarthy.

Ook het slotakkoord was voor Salah. In de blessuretijd van de wedstrijd besliste hij de eindstand op 4-0. Door deze overwinning is Liverpool nog steeds ongeslagen in de Premier League. Tot nu toe speelde de ploeg alleen gelijk tegen Manchester United, alle andere duels werden gewonnen.

Bournemouth - Aston Villa 2-1
Bournemouth heeft belangrijke zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. De nummer zeventien speelde tegen de nummer zestien, Aston Villa. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg twee keer toe: Philip Billing zette de 1-0 op het bord en het was Aké vlak voor de rust de belangrijke 2-0 tegen de touwen schoot.

Een comfortabele tussenstand om de tweede helft mee te beginnen dus voor Bournemouth, maar de thuisploeg kwam al snel in de tweede helft in de problemen nadat Jefferson Lerma het veld moest verlaten. De middenvelder pakte zijn tweede gele kaart en kon al na vijf minuten weer naar de kleedkamer. Aston Villa kwam vervolgens nog wel dichterbij door een doelpunt van Mbwana Samatta, die zijn eerste maakte voor Aston Villa. Hier bleef het echter bij, waardoor Bournemouth drie belangrijke punten bij kan schrijven.