Advocaat wijst Jörgensen terecht: 'Niet genoeg, heb ik hem ook verteld'

Advocaat wijst Jörgensen terecht: 'Niet genoeg, heb ik hem ook verteld'

01-02-2020 22:57
47

Feyenoord-trainer Dick Advocaat toonde zich gematigd tevreden na de 3-0 thuiszege op FC Emmen. De thuisploeg schoot uit de startblokken, maar begon niet scherp aan de tweede en ontsnapte een aantal keren aan een tegentreffer.

FOX Sports-interviewster Hélène Hendriks stelde vast dat het tempo niet hoog lag in De Kuip. "Een terechte constatering. Het ging te langzaam", aldus De Kleine Generaal, die Nicolai Jörgensen tijdens de wedstrijd liet weten dat hij meer verwachtte. "Ik vond hem tijdens de eerste helft niet goed, dat heb ik hem ook verteld. In de tweede helft speelde hij zoals hij hoort te spelen: niet alleen een mooie goal, maar veel meer beweging en strijd, dat hoort er ook bij op dit niveau. Bij Nico moet er veel meer beleving en power in zitten, dat deed hij wel in de tweede helft."

Advocaat liet ook Róbert Bozeník zijn debuut maken: de Slowaak kwam in de slotfase in het veld voor Luis Sinisterra en volgens de trainer smaakte zijn korte invalbeurt naar meer. "Je ziet dat hij een enorme werklust heeft, dus daar gaat het publiek wel van genieten. Te zijner tijd", knipoogde de 72-jarige Hagenaar.