Willem II weer naast Feyenoord: Heracles legt het af in vermakelijk gevecht

02-02-2020 14:16
70

Willem II heeft zich weer naast Feyenoord op de derde plek in de Eredivisie genesteld, ook al moet men het qua doelsaldo afleggen tegen de Rotterdammers. De stuntploeg van Adrie Koster won na doelpuntloze remises tegen Fortuna Sittard en PEC Zwolle weer eens een thuiswedstrijd: Heracles Almelo moest er met 1-0 aan geloven in Tilburg.

De Tricolores konden geen beroep doen op keeper Timon Wellenreuther, waardoor Michael Woud zijn eerste minuten van het seizoen mocht maken. De goalie uit Nieuw-Zeeland werd tijdens de levendige openingsfase getest door Cyriel Dessers, maar stond op de goede plek. Na een kwartier werd de wedstrijd abrupt onderbroken: arbiter Kevin Blom viel geblesseerd uit en vierde official Robin Hensgens maakte zijn debuut als eindverantwoordelijke.

Na een komisch intermezzo – de stadionspeaker draaide Everybody Hurts van R.E.M. - greep Willem II het initiatief. Na gemiste kansen voor Mike Trésor Ndayishimiye volgde na een klein half uur alsnog de openingstreffer. Een schitterend uitgevoerde omhaal van Dries Saddiki kwam via de paal voor de voeten van Sebastian Holmén: 1-0. Het aluminium werd voor rust nog eens twee keer geraakt, aan beide kanten: Mauro Júnior was dichtbij de gelijkmaker, maar trof de lat en Willem II-collega Ché Nunnely schoot via Janis Blaswich tegen de paal.

Na rust bleef het razend spannend in Tilburg, hoewel er minder uitgespeelde kansen waren aan beide kanten. Pol Llonch en Ndayishimiye waren met inzetten van afstand het meest gevaarlijk, maar konden Willem II niet op een comfortabele marge zetten. De Tilburgers kwamen in de slotfase nog goed weg, nadat een Heracles-corner in de doelmond bleef hangen: Dessers kon echter niet profiteren. Tijdens de vijf minuten durende blessuretijd trok Willem II de drie punten over de streep.

Koster en de zijnen komen op 40 punten, evenveel als Feyenoord. Heracles blijft tiende met 26 punten en krijgt vrijdag tegen Fortuna Sittard een nieuwe kans om het linkerrijtje binnen te dringen.