Inter houdt Italiaanse titelrace spannend dankzij dubbelslag van Lukaku

02-02-2020 22:36 Laatste update: 22:32
11

Internazionale blijft nog altijd in de titelstrijd in Italië. De Nerazzurri wonnen op bezoek bij Udinese met 2-0 en mochten daarbij vooral Romelu Lukaku dankbaar zijn. De Belg nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Udinese - Internazionale 0-2
Door de thuisoverwinning van Juventus op Fiorentina (3-0) van zondagmiddag moest Internazionale op bezoek bij Udinese winnen om het verschil met de Oude Dame terug te brengen tot drie punten. De Milanezen slaagden er pas in de tweede helft in om het verschil te maken in Udine en dat was te danken aan Romelu Lukaku. De Belg scoorde twee keer, waarvan één doelpunt vanaf de stip tot stand kwam, en houdt zijn ploeg daarmee in de titelrace. Bij Udinese was er een basisplaats voor Bram Nuytinck, Stefan de Vrij maakte de negentig minuten vol bij Inter.

Nice - Olympique Lyon 2-1
Door de winst op Lyon zet Nice een reuzenstap op de ranglijst: van plek twaalf naar plek acht. Nice werd al vroeg in het zadel geholpen nadat Fernando Marçal een directe rode kaart kreeg vanwege het neerhalen van Hichem Boudaoui. Tien minuten later maakte Dolberg zijn eerste treffer van de wedstrijd. De spits was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken nadat doelman Ciprian Tatarusanu een bal niet klem had: 1-0.

Lyon kwam nog voor de rust echter op gelijke hoogte door Karl Toko Ekambi, waarna ook Nice door moest met tien. Adam Ounas mocht per direct vertrekken na een botsing met ex-PSV'er Marcelo. Nice wist de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe te trekken. Dolberg maakte na een uur spelen zijn tweede treffer van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee de zege.

Burnley - Arsenal 0-0
Het wil maar niet vlotten voor Arsenal, dat voor de zoveelste keer punten heeft laten liggen in de Premier League. Op bezoek bij Burnley werd het 0-0. Pierre Emerick-Aubameyang kreeg een grote kans namens Arsenal, even later was ook Burnley een paar keer gevaarlijk. De thuisploeg kreeg in de tweede helft de beste kansen op de winst.

Arsenal vecht dit seizoen om een Champions League-plek, maar is slechts zeven punten verwijderd van de degradatieplekken. Volgende week neemt de ploeg van Mikel Arteta het op tegen Newcastle United. Daarna wacht een ontmoeting met Olympiakos in de Europa League.

Milan - Hellas Verona 1-1
AC Milan heeft voor het eerst sinds 6 januari een wedstrijd niet weten te winnen. Hellas Verona, een directe concurrent, wist de Milanezen thuis op 1-1 te houden. Davide Faraoni zette Verona na dertien minuten op 0-1, maar Hakan Çalhanoglu maakte echter razendsnel weer gelijk.

Gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Wel kreeg Sofyan Amrabat een directe rode kaart omdat hij te hard doorging op een tegenstander. Milan blijft op plaats acht staan. Verona heeft twee punten minder en staat negende.

Lazio - SPAL 5-1
Het Nederlandse-Nigeriaanse talent Bobby Adekanye heeft zaterdag zijn eerste doelpunt gemaakt voor SS Lazio. De Alphenaar tekende in het duel met SPAL voor de 5-0. Lazio stond in de rust al op een 4-0 voorsprong door twee goals van Ciro Immobile en twee van Felipe Caicedo.

Adekanye maakte er na een klein uur spelen 5-0 van. De aanvaller (20) speelt sinds afgelopen zomer in Italië. Hij kwam over van Liverpool, waar hij niet verder kwam dan de beloftenploeg van The Reds. Adekanye maakte in 2011 de overstap van Ajax naar FC Barcelona. Via PSV kwam hij uiteindeijk bij Liverpool terecht. Dat was in 2015.

Lazio - SPAL werd uiteindelijk 5-1 nadat Simone Missiroli een eretreffer maakte.