Kuipers geeft uitleg bij moment met Dest en Boscagli: 'Voorkeur voor penalty'

Kuipers geeft uitleg bij moment met Dest en Boscagli: 'Voorkeur voor penalty'

02-02-2020 19:57
109

Arbiter Björn Kuipers ging na afloop van Ajax-PSV in op de vermeende overtreding van PSV-back Olivier Boscagli op tegenstander Sergiño Dest. De leidsman uit Oldenzaal besloot Ajax geen strafschop te geven.

Toen hij na afloop FOX Sports te woord stond, had hij de beelden al opnieuw bekeken. "Ik stond op deze positie (recht achter Dest, red.): ik zag dat hij één op één ging en eigenlijk insprong op de verdediger", aldus Kuipers. "Ik zag dat hij een soort sprongetje maakte in het contactmoment, dus ik vond het helemaal niets."

De arbiter erkende dat het incident er vanuit een ander camerastandpunt serieuzer uitzag dan vanuit zijn positie. "Als ik dat beeld zo zie, geef ik misschien wel de voorkeur aan een strafschop." Kuipers wilde echter niet van een 'duidelijke fout' spreken. "Hier is een twijfel over, hier moeten we misschien wel vijf, zes keer naar kijken. Jij misschien niet", richtte hij zich tot interviewer Hans Kraay junior. "Maar dat maakt het juist zo moeilijk, ook voor de VAR, omdat het interpretatie is."

VAR Bas Nijhuis wees zijn collega in ieder geval niet terecht. "Als ik een duidelijke fout maak, drukt de VAR op die knop en roept hij in mijn oortje dat ik naar het scherm moet. Maar over dit moment zegt Bas: achter de goal lijkt het een strafschop, maar in die andere positie lijkt het ook dat Dest hem opzoekt en die jump maakt. Daarom liet hij het ook gaan: het was geen duidelijke fout voor hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie