Genietende Ten Hag lovend over middenveld-duo: 'Overduidelijk enorm veel potentie'

Genietende Ten Hag lovend over middenveld-duo: 'Overduidelijk enorm veel potentie'

02-02-2020 21:58
53

Erik ten Hag koos tegen PSV voor twee jonge middenvelders, in de vorm van Carel Eiting en Ryan Gravenberch. Ten Hag is tevreden met het vertoonde spel van de jongelingen.

Ten Hag is blij dat Eiting weer fit is en is van mening dat hij veel toevoegt aan de selectie, vertelt hij op de persconferentie na afloop. "Carel heeft niet voor niks nummer 8. Maar hij heeft wel een regelmatige blessuregeschiedenis. De laatste maanden heeft hij veel bij Jong Ajax gespeeld. De laatste tijd is hij weer aangehaakt en laat hij goed voetbal zien. Hij heeft zeker datgene gebracht wat ik van hem vandaag verwacht had."

De oefenmeester had een duidelijk plan met Eiting. "Ik hoopte dat we veel spelers tussen de linies konden krijgen, daarin was Carel de grote regisseur." Ook voor Gravenberch had Ten Hag lovende woorden over. "Ryan maakt zijn stappen. Het is een jonge kerel. De ene keer gaat het heel erg goed en de andere keer wat minder, maar dat is logisch denk ik. Het is overduidelijk dat hij een enorm potentieel heeft", besluit de winnende trainer.