Update: 'nieuwe regels gunstig voor Den Bosch: mogelijk satellietclub van QPR'

Update: 'nieuwe regels gunstig voor Den Bosch: mogelijk satellietclub van QPR'

03-02-2020 06:40 Laatste update: 04-02-2020 22:10
66

FC Den Bosch staat wellicht voor een nieuwe overname, meldt het Brabants Dagblad maandagochtend. De Maleisische Tune Group van ondernemers Tony Fernandes en Kamarudin Meranun, ook grootaandeelhouder van het Engelse Queens Park Rangers, zou al vertegenwoordigers naar De Vliert hebben gestuurd.

Woordvoerster Ester Bal bevestigt noch ontkent de berichtgeving en 'gaat niet in op namen'. "Onderhandelingen, niet zeggende dat die nu plaatsvinden, gaan over het algemeen in vertrouwelijkheid", laat ze weten aan het BD. Dat FC Den Bosch op zoek is naar externe financiers, is echter geen geheim: volgens Bal zijn er al langere tijd 'oriënterende gesprekken' met meerdere partijen gaande. "Maar geen van die gesprekken heeft op dit moment het stadium concreet."

Wedden

Meer odds

De huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie kampt al jarenlang met financiële problemen en zocht vorig seizoen zijn toevlucht tot Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De Georgiër haalde een grote hoeveelheid spelers naar De Vliert, maar de KNVB besloot na lang wikken en wegen geen toestemming te verlenen voor de overname.

FC Den Bosch was mede hierdoor genoodzaakt om zijn prijzige Fins-Bulgaarse centrale duo te verkopen tijdens de voorbije transferperiode. Leo Väisänen (IF Elfsborg) en Stefan Velkov (RKC Waalwijk) vertrokken beiden uit de Brabantse hoofdstad.

Update: In navolging van het Brabants Dagblad heeft ook Voetbal International bericht over de op handen zijnde overname van FC Den Bosch. De Brabanders worden mogelijk een satellietclub van Queens Park Rangers, dat al sinds 2011 in Maleisische handen is. De vernieuwde KNVB-reglementen maken dit mogelijk: sinds kort mogen ook investeerders met een club in het buitenland een meerderheidsbelang bij een Nederlandse club afdwingen.