Hoedt 'betrapt': 'Praten als een grote jongen, Instagram. En dan zo'n wedstrijd!'

Hoedt 'betrapt': 'Praten als een grote jongen, Instagram. En dan zo'n wedstrijd!'

03-02-2020 08:55
36

Wesley Hoedt was na de Jupiler Pro League-wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC niet blij met teamgenoot Didier Lamkel Zé. Het enfant terrible van The Great Old had het vuurtje voorafgaand aan de topper opgestookt met een Instagram Story.

De 23-jarige aanvaller uit Kameroen had een foto van zichzelf gedeeld met de tekst 'Club Brugge wankers' en deze social media-post ging massaal rond. De koploper van België won uiteindelijk met 1-0 van Hoedt, Lamkel Zé en hun ploeggenoten. Na afloop werd Hoedt door Sporza 'betrapt' in de catacomben. "Hey, hij wil praten als een grote jongen. Instagram en zo... En dan speelt hij zo'n wedstrijd. Verdomme!", liet hij zich ontvallen, hoogstwaarschijnlijk doelend op Lamkel Zé.

De centrale verdediger uit Alkmaar had sowieso alle reden om gefrustreerd te zijn: Hans Vanaken maakte vlak voor tijd de winnende goal, terwijl de bal niet over de lijn leek te zijn. In België is er echter geen doellijntechnologie aanwezig. "Ik wil het niet daarop gooien, want Club Brugge was de bovenliggende partij. Maar uiteindelijk zie je dan die goal. Dan zie ik de grensrechter staan, niet eens op de lijn, maar tien meter daarvandaan. Die meneer gaat dan vriendelijk staan vlaggen...", aldus Hoedt.

Hoedt ging na de controversiële winnende goal informeren bij de scheidsrechter. "Ik vroeg waarom er geen doellijntechnologie was. Hij zei dat de clubs het niet wilden betalen. Dan ben je er heel snel klaar mee. Volgens mij zijn we hier geen amateurvoetbal aan het spelen. Tussen voorronde Champions League en Europa League zitten wel een paar miljoenen verschil. Als je dan als club geen tienduizend euro wil betalen aan doellijntechnologie, dan ben je volgens mij niet helemaal juist bezig."