'Ten Hag zei bij Utrecht: 24 uur feesten, 24 uur rouwen, dan moet het klaar zijn'

'Ten Hag zei bij Utrecht: 24 uur feesten, 24 uur rouwen, dan moet het klaar zijn'

03-02-2020 12:36
11

Filip Bednarek had er anderhalf jaar op moeten wachten, maar kon zondagmiddag eindelijk zijn officiële debuut namens sc Heerenveen maken. De in Polen geboren doelman kwam in 2018 over van De Graafschap en speelde sindsdien tweede viool achter Warner Hahn.

Die was zondag echter niet beschikbaar, waardoor Bednarek onder de lat mocht staan tegen Fortuna Sittard. "Eindelijk sta ik nu eens niet op maandagavond in het tweede onder die vier lichtmasten, maar op een zondagmiddag. Hier heb ik heel lang naar uitgekeken en dit is mijn beloning voor anderhalf jaar keihard werken", liet hij na afloop weten aan het Friesch Dagblad. Dat hij lang zou moeten wachten op een kans, had hij overigens al ingecalculeerd. "Als je de rol van tweede keeper krijgt toegewezen, dan moet je je persoonlijkheid tonen. Anders kun je net zo goed je contract inleveren en thuisblijven."

Zijn Heerenveen-debuut verliep echter niet naar wens: de Friezen verloren mede door een eigen goal van Sven Botman met 2-1 en konden zich opmaken voor een lange busrit vanuit Sittard. Bednarek wilde hier echter niet te lang bij stilstaan. "Bij FC Utrecht had ik Erik ten Hag als trainer en die zei altijd: het is 24 uur feesten of 24 uur rouwen. Dan moet het klaar zijn", aldus de sluitpost, die deze les dan ook ter harte nam. "Dat is het leven van een keeper. Het is een kwestie van de handschoenen oppakken en weer doorgaan."