Alderweireld waarschuwt Bergwijn voor Premier League: 'Gaat hij nog wel merken'

Alderweireld waarschuwt Bergwijn voor Premier League: 'Gaat hij nog wel merken'

Gepubliceerd: maandag 3 februari 2020 om 13:56ma 03-02-2020 om 13:56

Steven Bergwijn heeft in zijn eerste dagen bij Tottenham Hotspur indruk gemaakt. Fans zijn lyrisch over de van PSV overgekomen aanvaller, maar ook zijn medespelers zijn blij dat Bergwijn zich meteen gemanifesteerd heeft in Noord-Londen.

Toby Alderweireld, die in Nederland voor Ajax speelde en dus kan meepraten over de verschillen tussen de Nederlandse en Engelse top, prijst Bergwijn. "Ik was vooral van zijn professionalisme onder de indruk", laat de Belg na de wedstrijd optekenen in het Algemeen Dagblad. "Soms heb je jongens die in Nederland heel erg goed zijn en dan hier erg naïef beginnen. Bij Steven is dat niet zo. Hij is heel nuchter en er zit een goede kop op."

Toch gaat Bergwijn het volgens de centrale verdediger uit België nog lastig genoeg krijgen in Engeland. Na zeventig minuten hinkte de Oranje-international met kramp van het veld. "Hij gaat nog wel merken dat spelen in de Premier League iets anders is dan spelen in de Eredivisie."

Alderweireld, die zich samen met ploeggenoten Jan Vertonghen en Michel Vorm ontfermt over de van PSV overgekomen aanvaller, denkt dat Tottenham een goede aankoop heeft gedaan. "Hij toonde meteen aan dat hij het niveau aankan. Precies zo'n speler hadden we vandaag nodig. Het is heel belangrijk om goed te beginnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Bergwijn successen boeken bij Tottenham?

(8452 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws