Van den Berg bevestigt: 'Er zit niemand op mij te wachten, dan houdt het ook op'

Van den Berg bevestigt: 'Er zit niemand op mij te wachten, dan houdt het ook op'

03-02-2020 15:11 Laatste update: 15:42
30

Joey van den Berg stopt definitief met profvoetbal. De 33-jarige middenvelder, die bij NEC zijn laatste contract als betaald voetballer had, wil niet meer wachten op een nieuwe club en gaat bij amateurvereniging Alcides aan de slag.

Van den Berg bevestigt tegenover VTBL dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Het is definitief, ik ben er wel klaar mee", zegt hij. "Ik zat maar te wachten en te wachten. Toen besefte ik ineens: ik mis het niet. Dat móeten, bedoel ik dan."

Voetballen vindt Van den Berg wel nog leuk genoeg. "Daarom ga ik ook verder bij de amateurs, bij Alcides. Maar ik kan mezelf niet echt meer pijn doen, tot het gaatje gaan. Terwijl dat wel nodig is in het betaald voetbal. Dat je dag in dag uit het maximale eruit probeert te halen. Dat ik dat niet meer kan opbrengen, zegt genoeg."

Het doet de middenvelder ook pijn dat geen enkele profclub het nog in hem zag zitten. "Blijkbaar zit ook nog eens niemand op mij te wachten. Dan houdt het op. Als clubs nog voor je in de rij staan, dan zou ik er misschien anders over denken. Maar er is niets. Dan bloedt het dood, er is geen vooruitzicht. Klinkt het triest? Dat ben ik niet hoor! Ik heb er vrede mee."