Shrewsbury Town loopt half miljoen mis door Liverpool: 'Grootste teleurstelling'

Shrewsbury Town loopt half miljoen mis door Liverpool: 'Grootste teleurstelling'

04-02-2020 07:46
44

Shrewsbury Town-coach Sam Ricketts baalt van het feit dat Liverpool met een jeugdelftal aan gaat treden tegen zijn team in de vijfde ronde van de FA Cup. Hierdoor loopt de League One-club bijna 500.000 euro mis.

"Het is groots", vertelt Shrewsbury-manager Ricketts in gesprek met The Daily Mail. "Laten we zeggen dat we na deze return met ongeveer 175.000 euro weglopen. Was deze wedstrijd volledig uitgezonden, dan spreek je over een half miljoen en daarnaast nog 100.000 euro van BT Sport. Dat is een gigantisch verschil voor een club waar elke euro telt. Dat is misschien wel de grootste teleurstelling, het feit dat we inkomsten missen."

Daarnaast heeft Liverpool er ook voor gekozen om de ticketprijzen te verlagen, omdat er met een B-team wordt gespeeld. Aangezien de inkomsten van de kaartverkoop verdeeld worden over beide clubs raakt dit ook Shrewsbury. 

Toch begrijpt Ricketts de keuze van Klopp om zijn spelers vakantie te gunnen. "Na de eerste wedstrijd hadden we een gesprek van ongeveer 30 minuten en hij was erg open", vervolgt de coach. "Hij vertelde me dat hij deze break drie maanden geleden al had ingepland. Het was voor hem bijna onmogelijk om tegen de spelers te zeggen dat ze geen vakantie zouden hebben. Dat begrijp ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie