Atlético Madrid moet rechtsback langer missen na succesvolle operatie aan lies

Atlético Madrid moet rechtsback langer missen na succesvolle operatie aan lies

04-02-2020 12:47 Laatste update: 13:07
11

Atlético Madrid moet het ook de komende tijd doen zonder rechtsback Kieran Trippier. De verdediger is geopereerd aan zijn lies en ligt er voor onbepaalde tijd uit.

Dat meldt de Spaanse club via officiële kanalen. Trippier speelde sinds de Spaanse Supercup-wedstrijd tegen Real Madrid niet meer en miste vier wedstrijden. De rechtsback start nu aan een proces van herstel met fysiotherapie en sportschooloefeningen, laat Atlético weten.

De club meldt dat het niet om een complexe operatie ging, maar een uit voorzorg. Het schept de verwachting dat Trippier er niet lang uit zal zijn, maar over de precieze duur van de afwezigheid van de Engelsman kan Atlético geen uitspraken doen.

In eerste instantie werd gedacht dat de liesproblemen van de Engels international na een periode van rust weer af zouden nemen, maar dat gebeurde niet. Hierdoor was een operatie noodzakelijk. Het is het volgende blessuregeval voor Atlético, dat de gehele voorhoede moet missen door blessures. Diego Costa, Álvaro Morata en João Félix zijn de eerstkomende tijd niet beschikbaar.