'Arrogante lul' Hyballa dolgelukkig in Breda: 'NAC een hele grote volksclub'

'Arrogante lul' Hyballa dolgelukkig in Breda: 'NAC een hele grote volksclub'

04-02-2020 19:35
40

Peter Hyballa is verheugd om weer op Nederlandse bodem actief te zijn. De Duitse trainer geeft aan dat NAC op het eerste niveau thuishoort en is er klaar voor om die uitdaging aan te gaan. 

Het duurde even voor Hyballa inging op de avances van NAC, maar hij is blij dat hij nu actief is voor de club uit Breda. "Ik moet bekennen, ik ben 38 keer gebeld, maar ik was de arrogante lul die niet oppakte. NAC Breda is een grote volksclub, met heel veel supporters, voor Nederlandse begrippen heel veel. Ik ken NAC al jaren, er heerst een grote en geweldige atmosfeer. Het is een hele grote club in Nederland" vertelt hij na de eerste training aan BN De Stem.

Hyballa werd kortgeleden ontslagen in Slowakije, en is blij snel weer aan de slag te kunnen. "Na drie dagen vakantie was ik het wel beu. Ik was fris en werd verrassend ontslagen. Ik wilde snel terug naar het veld om wat te doen. Nederland en Duitsland zijn mijn thuis. Ik vind het project en het jonge team heel interessant. Ik weet dat het niet de Eredivisie is, maar we gaan vol voor promotie. NAC is een beetje te vergelijken met HSV en Stuttgart in Duitsland, dat zijn ook teams die op het eerste niveau thuishoren."