'Ontslagen Jean-Paul de Jong heeft zich volledig onmogelijk gemaakt bij Roda'

'Ontslagen Jean-Paul de Jong heeft zich volledig onmogelijk gemaakt bij Roda'

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 23:46wo 05-02-2020 om 23:46

Nu Jean-Paul de Jong ontslagen is bij Roda JC lekken er steeds meer zaken uit over de manier waarop de oefenmeester iedereen tegen zich in het harnas joeg in Kerkrade. De 49-jarige Utrechter kon uiteindelijk met bijna niemand meer door één deur.

Cristian Willaert doet bij Voetbalpraat een boekje open over de laatste weken van De Jong in Kerkrade. "Het is opmerkelijk dat hij niet eerder al is weggestuurd", vertelt de FOX Sports-commentator. "Hij heeft zich volledig onmogelijk gemaakt in de organisatie. Het was zelfs zo dat als mensen van buiten Roda met spelers spraken, dat hij ging smsen en bellen om te vragen wat de speler had gezegd en dat ze de verhalen niet moesten geloven. Dat zegt wel iets."

De Jong, die een goede band zou hebben gehad met de Mexicaanse kandidaat-investeerder Mauricio Garcia de la Vega, zou ook geprofiteerd hebben van een goede relatie met de nieuwe geldschieter. "Meneer Hogenelst, de tapaskoning die nu de grote geldschieter is bij Roda, die heeft hem de hand boven het hoofd gehouden. Dat is de reden dat hij er nog zo lang zat."

Door het ontslag werkt Roda zich volgens Willaert ook weer de financiële problemen in. "Hun begroting is onlangs goedgekeurd door de KNVB, maar nu ontslaan ze De Jong. De assistent die het overneemt, Maurice Verberne, heeft geen papieren en zal niet tot het einde van dit seizoen dispensatie krijgen. Ze zullen dus een nieuwe man moeten halen en dat kost geld, waardoor ze geen sluitende begroting meer hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws