Heracles boven China: 'Gaat me niet om geld of plek op de ranglijst'

Heracles boven China: 'Gaat me niet om geld of plek op de ranglijst'

Gepubliceerd: donderdag 6 februari 2020 om 07:41do 06-02-2020 om 07:41

Laatste update: donderdag 6 februari 2020 om 09:58do 06-02-2020 om 09:58

Heracles Almelo lichtte woensdag de optie in het contract van Frank Wormuth, waardoor de trainer ook volgend seizoen voor de groep staat in Almelo. De Duitse trainer is blij dat de club in hem gelooft.

De huidige nummer tien van de Eredivisie wilde graag verlengen met Wormuth, voor wie het geen discussie is dat hij graag blijft. "Ik zie het als een compliment, ze hoeven het niet te doen. Het is destijds zo afgesproken: een contract voor twee jaar, met een optie. Dus het is niet iets nieuws, maar als het zover is en je bent allemaal tevreden, is dat alleen maar mooi", aldus Wormuth tegenover TC/Tubantia.

Bijna twee jaar geleden stelde Heracles met Wormuth een verassende coach aan. De Duitser was nog relatief onbekend in Nederland, waar hij naar eigen zeggen snel kon wennen. "Wennen was destijds niet eens nodig, de verschillen tussen Nederland en Duitsland zijn niet groot. Alleen de taal is anders. En hier is het glas in het algemeen half vol, bij ons half leeg."

Wormuth heeft het naar zijn zin in Almelo en ondanks belangstelling vanuit China, was een vertrek bij Heracles dan ook geen optie. "Ik voel me hier goed. En wat is beter? Het gaat me niet om geld, het gaat me niet om de plek op de ranglijst, ik wil een mooi project hebben. Dat kan ook bij een tweede team zijn. Ergens wat in kunnen brengen, is mijn favoriete bezigheid. Heracles is elk jaar opnieuw een project, en daarom ben ik hier zo graag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws