'Gefocuste' Aké heeft geen boodschap aan geruchten: 'Ik ben mentaal sterk genoeg'

'Gefocuste' Aké heeft geen boodschap aan geruchten: 'Ik ben mentaal sterk genoeg'

06-02-2020 10:59 Laatste update: 11:19
12

Nathan Aké werd afgelopen transferperiode hevig in verband gebracht met zijn oude club Chelsea, terwijl ook Manchester City bovengemiddelde interesse zou hebben gehad. De Nederlandse stopper geeft aan dat zijn focus altijd op Bournemouth heeft gelegen.

"Ik ben altijd gefocust geweest op Bournemouth, dus het heeft totaal geen effect op mij gehad", zegt Aké tegen Daily Echo, wanneer hem gevraagd wordt naar de geruchten. "Deze situaties… Er wordt altijd over je praat, en mensen verwachten dat je vertrekt. Het enige wat je kan doen is presteren op het veld en iedere dag zo hard als mogelijk trainen. Daarna zie je wel wat er gebeurt", vertelt de nuchtere Nederlander.

Aké haalt zijn schouders op voor alle heisa en vindt dat het er nu eenmaal bij hoort, wanneer je speelt in de Premier League. "Je moet het accepteren. Zo gaat het al jaren. Je kan niks doen aan de artikelen die over je geschreven worden. De enige oplossing is om gefocust te blijven, je moet jezelf niet laten afleiden en gaat gewoon door", concludeert Aké. Hij geeft toe dat hij ook weleens dingen meekrijgt. "Soms zie je dingen voorbijkomen op social media, dat zal ik niet ontkennen. Ik ben mentaal sterk genoeg om daarmee om te gaan."