'Alles beter dan een linksback van PSV, een fitte Nelom is misschien wel de beste'

'Alles beter dan een linksback van PSV, een fitte Nelom is misschien wel de beste'

07-02-2020 07:30
68

Mario Been vergelijkt de spelers van PSV en Willem II met elkaar en komt op vijf posities tot de conclusie dat Willem II helemaal niet onderdoet voor voor de spelers van de club uit Eindhoven.

Vooral over de linksbackpositie heeft Been een duidelijke mening, wanneer hij moet kiezen tussen Freek Heerkens en Ricardo Rodríguez. "Heerkens is geen echte linksback, maar alles beter dan een linksback van PSV", vertelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. "Rodríguez moet het nog laten zien. Zoals hij de laatste weken speelde is een fitte Nelom misschien wel de beste."

Bij de rechtsbackpositie neigt Been wel naar de PSV-speler en daarvoor heeft hij meerdere redenen. "Op basis van zijn tomeloze inzet en het voorop gaan in de strijd kies ik voor Dumfries. Hij is momenteel niet voor niets topscorer van PSV. Ik maak wel een kanttekening. Als Dankerlui de vaste rechtsback wordt van Willem II en hetzelfde niveau haalt als tegen Heracles is hij niet minder dan Dumfries."

Bruma
De keuze tussen Mike Trésor Ndayishimiye en Mohamed Ihattaren vindt Been lastiger. "Wat jammer om uit deze twee te kiezen. Ze verdienen het allebei. Maar Ihattaren is nog net een groter talent dan Ndayishimiye." Vervolgens richt de FOX Sports-analist zich op de posities in de aanval. Vooral Bruma moet het ontgelden. "Nunnely, zonder discussie", zegt Been als hem de keuze tussen Ché Nunnely en Bruma wordt voorgelegd. "Die Bruma straalt helemaal geen beleving uit en loopt er maar een beetje bij met een houding van: 'het zal allemaal wel'."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie