'Dolksteek in de rug' voor stafleden Twente: 'Zo ga je niet met mensen om'

'Dolksteek in de rug' voor stafleden Twente: 'Zo ga je niet met mensen om'

07-02-2020 08:37 Laatste update: 08:40
49

Eric Weghorst reageert vol verbazing over zijn gedwongen vertrek bij FC Twente. De Enschedese club maakte gisteren bekend dat Dominique Scholten volgend seizoen wordt aangesteld als manager-academie, twee uur nadat Weghorst te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij de club.

"Paul van der Kraan (de algemeen directeur van FC Twente,red.) moet niet met het verhaal aankomen dat ze een frisse wind willen, want ik heb deze functie maar acht maanden vervuld", begint Weghorst zijn relaas in de TC/Tubantia. Weghorst kreeg in een gesprek met Rob Boudrie, manager opleiding bij Twente, en Van der Kraan te horen dat hij mag vertrekken. Ook voor Boudrie is het einde verhaal bij de club. "Ik heb eerst een hele tijd niets gezegd en toen heb ik hem een hand gegeven en gecondoleerd met het feit dat ze iemand laten gaan die zeventien jaar het snot voor de ogen heeft gewerkt voor FC Twente."

"Iemand die soms tachtig uur per week draaide, die kennis heeft van het regionale voetbal en van de materie die bij scouten en jeugdvoetbal hoort", is Weghorst gepikeerd. "En dan hoor je vervolgens dat er twee uur later al een persbericht de deur uitgaat met mijn opvolger. Dat voelde als een dolksteek in de rug. Die jongen kan hier niets aan doen, laat dat duidelijk zijn. Maar dit is stank voor dank. Ik wil niet aan zelfbeklag doen en heb ook op mijn beurt veel aan Twente te danken, maar zo ga je niet met mensen om."