'Iel mannetje uit Nederland' breekt door in Italië: 'Bergop, bergaf, sprinten'

'Iel mannetje uit Nederland' breekt door in Italië: 'Bergop, bergaf, sprinten'

07-02-2020 10:14
74

Het was aanpoten voor Jerdy Schouten in zijn eerste maanden als speler van Bologna. Inmiddels is de 23-jarige Nederlander de absolute uitblinker in Italië, maar die status heeft hij niet cadeau gekregen.

"Ik heb trainingssessies meegemaakt waarin we alleen maar een het lopen waren. Bergop, bergaf, sprinten, duurlopen, inhoud kweken. Loeizwaar. Zo leggen ze hier de basis. Dat was een verschil, ja", vertelt Schouten in een interview met Voetbal International. "Wat wij in Nederland doen, is daar helemaal niks bij."

"Ik had nog nooit zo hard getraind en was blij dat we eindelijk wedstrijden gingen spelen, maar ik was vijf minuten bezig in het eerste oefenduel en ik liep een knieblessure op. Dan word je wel even gek, ja. En nu?, dacht ik direct", aldus Schouten, die 'even alles aan zijn ogen voorbijtrekken'. "Ik moest sterker worden. Ik merkte het ook op trainingen. Ik was toch dat iele mannetje uit Nederland."

Inmiddels is de oud-speler van Telstar en Excelsior helemaal op zijn plek én een onbetwiste basisspeler. "De Italiaanse competitie wordt onderschat, dat vind ik echt. Er zitten geen makkelijke wedstrijden bij. Als je in Nederland een kleine nederlaag lijdt tegen Ajax of PSV, kan een trainer zeggen dat hij tevreden is. Dat is hier uitgesloten; met 1-0 verliezen is een nederlaag, het maakt niet of dat tegen Juventus of Inter is of tegen een laag geklasseerde ploeg."