Dijks blikt terug op treurig moment: 'Ik zat in de kleedkamer heel hard te huilen'

Dijks blikt terug op treurig moment: 'Ik zat in de kleedkamer heel hard te huilen'

07-02-2020 12:56
23

Mitchell Dijks was enorm teleurgesteld toen hij in december wederom geblesseerd raakte. De linksback van Bologna was op dat moment net teruggekeerd van een teenkwetsuur en leek fit te zijn voor de wedstrijd tegen Juventus.

De Nederlandse back kwam sinds 22 september vorig jaar al niet meer in actie voor zijn Italiaanse club, maar begin december leek een rentree aanstaande tegen Juventus. Op dat moment kreeg Dijks een terugslag. "De dag voor de wedstrijd schoot ik een bal met links en ineens hoorde en voelde ik een klap in mijn voet", kijkt de voormalig Ajacied met VICE Sports terug op het moment.

Het incident vond plaats op de training. Dijks, die hinkend naar de kleedkamer ging, was kapot van zijn terugslag. "Ik was er twee maanden uit geweest, kon eindelijk weer spelen en ook nog eens tegen Juventus. Toen gebeurde dat weer. Ik vroeg mezelf af waarom ik de pineut weer was", vertelt hij. "Toen ik na het moment in de kleedkamer zat was ik heel hard aan het huilen en heb ik erna drie of vier dagen alleen maar chocola gegeten. Ik ben een erg emotionele eter."