Gerbrands moet huis laten beveiligen: 'Kan niet alleen naar mijn auto lopen'

Gerbrands moet huis laten beveiligen: 'Kan niet alleen naar mijn auto lopen'

07-02-2020 14:29
174

Toon Gerbrands heeft de afgelopen weken zijn huis moeten laten beveiligen. Dat onthult de algemeen directeur van PSV aan het Eindhovens Dagblad. Door de sportieve malaise in het Philips Stadion keerde een deel van de PSV-aanhang zich tegen het bestuur.

"Er mag natuurlijk kritiek zijn op het functioneren, maar het gaat allemaal wel erg ver", verklaart Gerbrands, wiens huis moest worden beveiligd. "Er zijn bij mij dingen door de brievenbus gegooid en er is recherche geweest, die onderzoek heeft gedaan. Dat heb ik in achttien jaar betaald voetbal nog nooit meegemaakt."

De PSV-directeur snapt de frustraties van de supporters, maar is vol ongeloof over het feit dat zijn persoonlijke veiligheid in het geding komt. "Van het hoofd veiligheid krijg ik te horen dat ik niet meer alleen naar mijn auto kan lopen. Om maar wat te noemen. Sociale media? Alles wat ik nu schrijf, leidt tot allerlei reacties en dat wordt me nu ook afgeraden."

Misschien nog wel het pijnlijkst: Gerbrands werd afgelopen week opa, maar deelde het nieuws niet op Twitter. "Dat wilde ik eigenlijk doen, maar ook dat werd me afgeraden. Dan zijn we toch een eind heen."

Vorige week sprak John de Jong al over de situatie bij PSV. De technisch manager oogde zeer aangeslagen door de manier waarop hij werd bejegend door een deel van de achterban. Gerbrands liet vrijdag weten dat De Jong, net als hijzelf, doorgaat bij PSV.