'Indringer' Kraay zag Blind trainen en sprak met senior: Die kan zo spelen

'Indringer' Kraay zag Blind trainen en sprak met senior: "Die kan zo spelen"

07-02-2020 20:05
41

FOX Sports-analist Hans Kraay junior heeft alle vertrouwen in de rentree van Daley Blind. De Amsterdammers maakten vrijdag bekend dat Blind weer tot de selectie behoort tijdens het uitduel met FC Utrecht.

In december werd een hartspierontsteking geconstateerd bij de routinier, die vervolgens enige tijd buitenspel stond. Ruim een maand later was hij echter weer in staat om voluit mee te trainen, zag 'indringer' Kraay. "Ik liep toevallig een hek naar binnen, waar de besloten training was", vertelde hij lachend tijdens de vrijdagavonduitzending van FOX Sports. "Dan kijk je naar de hesjes, in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV. En dan zie je Daley Blind ineens meedoen met de partijtjes. Ajax gaat natuurlijk niet en bloc groen licht geven, als ze niet héél, héél, héél zeker zijn."

Kraay sprak vervolgens met vader Danny Blind en was gerustgesteld. "Danny zei: als er één speler van deze hele groep safe is om te voetballen, dan is het mijn zoon wel. Geweldig!" De analist vertrouwt erop dat het weer goed komt met de linkspoot. "Die kan zo spelen. Hij schijnt zo verschrikkelijk hard voor zichzelf getraind te hebben, tot het lijntje waarop het niet meer mocht van de doktoren... Geweldig dat hij weer terug is!"