VAR-interventie drukt stempel op Fortuna-Heracles: Dessers alleen topscorer

VAR-interventie drukt stempel op Fortuna-Heracles: Dessers alleen topscorer

Gepubliceerd: vrijdag 7 februari 2020 om 21:53vr 07-02-2020 om 21:53

Heracles Almelo heeft met de nodige moeite zijn eerste overwinning van 2020 binnengehaald. Fortuna Sittard bezorgde de ploeg van Frank Wormuth handenvol werk, hoewel het een uur lang met één man minder speelde na een VAR-beslissing: topschutter Cyriel Dessers bleek echter opnieuw goud waard voor Heracles.

Fortuna leek vastbesloten om in Almelo zijn eerste uitzege van het seizoen binnen te halen en was de bovenliggende partij tijdens het eerste half uur. Mark Diemers was het dichtst in de buurt bij een doelpunt, maar zijn prachtige vrije trap eindigde tegen de lat. Na een half uur kreeg Heracles hulp van VAR Martin Pérez: die stuurde arbiter Björn Kuipers naar het scherm, nadat de leidsman een vermeende overtreding van George Cox op Silvester van der Water onbestraft had gelaten.

Kuipers herzag zijn beslissing en drukte daarmee zijn stempel op de wedstrijd: Cox kreeg rood, de bal ging op de stip en Dessers maakte zijn dertiende van het seizoen. De tien van Fortuna lieten zich niet kennen en kwamen na rust een aantal keer dicht in de buurt van een gelijkmaker: een kopbal van Wessel Dammers trof echter geen doel en een verre vrije trap van Tesfaldet Tekie strandde in schoonheid. Na een uur kende Kuipers opnieuw een strafschop toe, ditmaal aan Fortuna. Jeff Hardeveld kon echter opgelucht ademhalen na zijn handsbal: doelman Janis Blaswich gokte op de goede hoek en keerde de penalty van Diemers.

Niet lang daarna moesten de gasten uit Zuid-Limburg een tweede mokerslag incasseren. Heracles nam een vrije trap snel en Dessers ging Myron Boadu voorbij als topscorer van de Eredivisie: 2-0. Een derde treffer van de Belg werd nog afgekeurd vanwege een overtreding. De Almeloërs springen voorlopig over sc Heerenveen heen en komen het linkerrijtje binnen. Fortuna staat nog steeds slechts drie punten boven de degradatiestreep.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws