Dolend FC Dordrecht neemt afscheid van trainer: 'Die keuze blijft een vervelende'

Dolend FC Dordrecht neemt afscheid van trainer: 'Die keuze blijft een vervelende'

08-02-2020 12:58
8

FC Dordrecht en trainer Claudio Braga gaan uit elkaar. De zeperd in eigen huis tegen Almere City (1-2) is de druppel voor het bestuur van de Schapenkoppen, die na intern beraad hebben besloten om het vertrouwen in de Portugees op te zeggen.

Technisch manager Harry van den Ham, die de taken van Braga voorlopig zelf over zal nemen, spreekt op de clubsite van een 'moeilijke maar rationele keuze'. "Claudio heeft keihard gewerkt en alles gegeven om tot resultaten te komen", zo valt er te lezen. "We hebben zelf ook ingezien dat de selectie waar we het seizoen mee begonnen zijn, niet aan onze verwachtingen voldeed, maar met de vijf versterkingen van afgelopen maand dachten we toch het tij te kunnen doen keren."

Wedden

Meer odds

De winteraanwinsten hielpen Dordrecht echter niet hogerop en dat wordt Braga aangerekend. "Ondanks de puntjes die we sindsdien bij elkaar hebben gesprokkeld, bood het spel ons inziens toch te weinig perspectief om de gewenste ommekeer te mogen verwachten. Op zo’n moment moet je als club een keuze maken, en dat blijft altijd een vervelende."

Dordrecht staat momenteel op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Schapenkoppen houden alleen Helmond Sport, op doelsaldo, onder zich.