Update: Van As bevestigt gesprekken met Roda, mogelijk spoedig nieuws uit Kerkrade

Update: Van As bevestigt gesprekken met Roda, mogelijk spoedig nieuws uit Kerkrade

Gepubliceerd: zaterdag 8 februari 2020 om 13:52za 08-02-2020 om 13:52

Laatste update: zondag 9 februari 2020 om 18:44zo 09-02-2020 om 18:44

Fons Groenendijk en Jeffrey van As kunnen hun samenwerking bij Roda JC voortzetten. Van As wordt genoemd als nieuwe technisch directeur van de club uit Kerkrade, terwijl Groenendijk in beeld is voor de vacature als hoofdtrainer.

Van As moest dit seizoen wijken bij ADO nadat hij in conflict kwam met de Chinese beleidsbepalers, waarna zijn naam meteen bij Roda rondzong. De 47-jarige Van As is een goede bekende van mede-eigenaar Roland Hogenelst en een samenwerking tussen die twee bij Roda lijkt aanstaande, weet Voetbal International te melden. Van As wil niet reageren op de geruchten rond zijn persoon.

Roda ontsloeg deze week trainer Jean-Paul de Jong en dus is de noodlijdende Koempelclub ook op zoek naar een nieuwe trainer. Fons Groenendijk zou daarvoor een belangrijke kandidaat zijn en die werkte dan weer lang samen met Van As bij ADO. Groenendijk, die zijn kaken stijf op elkaar hield over een eventueel dienstverband in Kerkrade, was tijdens zijn actieve loopbaan vier jaar speler van Roda.

Update: Van As heeft tegenover De Limburger wél bevestigd dat hij een kandidaat is bij Roda. Van een akkoord is echter nog geen sprake, al hoopt Roda snel een nieuwe technische eindverantwoordelijke te presenteren. Of Groenendijk de nieuwe trainer zal worden, moet nog blijken. Maurice Verberne neemt voorlopig de honneurs waar, maar liep vrijdag direct tegen een pijnlijke 1-5 tegen FC Den Bosch aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws