Nederlander Lucassen actief bij Arsenal-jeugd: 'Schrok van wat ik aantrof'

Nederlander Lucassen actief bij Arsenal-jeugd: 'Schrok van wat ik aantrof'

08-02-2020 15:54 Laatste update: 15:58
28

Nederlander Marcel Lucassen is als Head of Coach and Player Development bezig aan een grote uitdaging bij Arsenal. Hij schrok van het niveau van de spelers die hij in Londen aantrof en kon meteen flink aan de slag.

"Ik begon op 1 augustus 2018 en heb mijn eerste maand benut om met iedereen te praten", vertelt Lucassen in een interview met Voetbal International. "Ik heb veel geobserveerd en geanalyseerd. Per Mertesacker begon een maand na mij en vroeg mij op zijn eerste dag waar we stonden. Vooraf hadden ze bij Arsenal tegen me gezegd dat we het vanaf nul moesten opbouwen. Aan Mertesacker heb ik verteld dat dit niet klopte. We begonnen niet op nul, maar op min twee."

Lucassen zag meerdere punten ter verbetering bij de club uit Londen. "Ook een gebrek aan kwaliteit in sommige leeftijdscategorieën. Bij de jongste jeugd zag ik te weinig spelers met de potentie van Champions League-niveau. Ik heb vanuit mijn periode bij de Duitse bond veel vergelijkingsmateriaal en op basis daarvan schrok ik van wat ik bij Arsenal aantrof", geeft hij aan.

Saka
Toch is er één speler waar Lucassen veel van verwacht in de toekomst. "Bukayo Saka is het mooiste voorbeeld van waar we met Arsenal naartoe willen. In de jeugd was hij een buitenspeler, maar omdat hij in de kleine ruimtes geen Leroy Sané is, zal hij op die plek niet verder komen dan de dertig beste spelers ter wereld. Als opkomende wingback kan hij wél tot de beste drie ter wereld gaan behoren, omdat er op snelheid niemand is die hem stopt en hij zich met goede coaching defensief kan ontwikkelen."