Groningen kan weer vertrouwen op defensie en boekt kleine zege op Vitesse

08-02-2020 20:28
106

FC Groningen heeft voor eigen publiek een kleine zege geboekt op Vitesse. De ploeg van trainer Danny Buijs opende al snel de score en hield de Arnhemmers in het vervolg van het lijf: 1-0.

Vitesse deelde de eerste speldenprikjes uit - Tim Matavz schoot naast en Sergio Padt stompte een vrije trap van Riechedly Bazoer weg - maar Groningen kwam al na twaalf minuten op voorsprong. Oussama Tannane hield Ajdin Hrustic vast, waarna Ramon Lundqvist de strafschop benutte. Jongeling Romano Postema kreeg een grote kans om de score te verdubbelen na een misser van Max Clark, maar hij joeg de bal over het doel.

De Arnhemmers hadden daarna wel het meeste balbezit, maar kansen creëren bleek niet zo eenvoudig. Kort voor rust drongen de Groningers weer wat aan. Lundqvist zag zijn vrije trap net uit de hoek worden getikt door Remko Pasveer en een kopballetje van Joel Asoro ging over. De thuisploeg kreeg nog wel een tegenvaller te verwerken: Postema kermde het uit van de pijn na een duel met Obispo. In de tweede helft bleek al snel dat hij niet verder kon. Huurling Daishawn Redan maakte daardoor zijn opwachting.

Een Vitesse-invaller liet zich echter het eerst gelden. Jay-Roy Grot kreeg een kopkans na een laconiek momentje in de achterhoede van de Trots van het Noorden. Het leidde een iets sterkere fase van de bezoekers in. Na een uur bediende Oussama Tannane Armando Obispo, maar de inzet van de verdediger was te wild. Vitesse bleef aandringen en kreeg via opnieuw Grot nog een serieuze kopkans. De Groningers kwamen de middenlijn bij vlagen nauwelijks over, maar een schot van Daniël van Kaam verraste nog wel bijna Pasveer.

Ook in de slotfase bleef de stand ongewijzigd. Groningen blijft achtste maar heeft nu 32 punten, slechts drie minder dan nummer zes Vitesse.